prezident-venesueli-zayaviv-pro-gotovnist-vesti-peregovori-z-ssha

Президент Венесуели заявив про готовність вести переговори з США

 • 13680 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Уряд Венесуели готове сісти за стіл переговорів з владою США за умови дотримання поваги і національного суверенітету. Про це заявив в середу на засіданні ради міністрів глава південноамериканської держави Ніколас Мадуро, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"В даний час... ми готові вести діалог з усіма..., включаючи уряд США, - цитує Н.Мадуро Венесуельський агентство новин. - Ми повинні розмовляти, і якщо президент Дональд Трамп зможе в колі світла побачити правду про Венесуелу, я б міг вести з ним діалог ".

Н.Мадуро додав, що найближчим часом в країну прибуде комісія представників п'яти країн-членів Співтовариства латиноамериканських і карибських держав (СЕЛАК), щоб взяти участь в діалозі з опозицією.

У Венесуелі третій місяць йдуть великі антиурядові виступи, що супроводжуються заворушеннями і людськими жертвами. Приводом для них послужили рішення Верховного суду, що розширюють повноваження Н.Мадуро і обмежують функції парламенту. Намір глави держави скликати Конституційну асамблею, щоб змінити основний закон країни, загострило ситуацію.

Число постраждалих за цей час перевищила 1,4 тис. осіб. За даними прокуратури, не менше 74 загинули. Порядку 3,2 тисячі осіб було затримано, з них близько 1,3 тисячі досі залишаються під вартою.

Нагадаємо, Президент Венесуели Ніколас Мадуро засудив Twitter як вираз фашизму і звинуватив американську компанію в переслідуванні його послідовників.

Українські Національні Новини

Новини Світу