prezident-yek-nastav-chas-zavershiti-ukhvalennya-ugodi-pro-asotsiatsiyu-z-ukrayinoyu

Президент ЄК: настав час завершити ухвалення Угоди про асоціацію з Україною

 • 8593 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Останній цьогорічний саміт ЄС має гарантувати остаточне ухвалення Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер напередодні зустрічі лідерів держав і урядів ЄС у Брюсселі, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

“На саміті слід домовитися щодо остаточного ухвалення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Це - питання нашої геополітичної відповідальності. Настав час завершити роботу Європарламенту та української (Верховної) Ради, які одночасно ратифікували цю угоду - визначний момент в історії парламентаризму на нашому континенті”, - заявив Ж.-К.Юнкер.

Водночас він привітав Європарламент, який завершив переговори щодо механізму призупинення безвізових режимів, що блокував візову лібералізацію Україні і Грузії.

“Тепер українським та грузинським громадянам має бути наданий безвізовий статус якомога швидше”, - закликав Ж.-К.Юнкер.

Раніше голова МЗС Нідерландів заявив, що жодної угоди з ЄС щодо євроасоціації України поки не досягнуто.

Нідерланди є єдиною державою ЄС, що ще не ратифікувала угоду щодо більш тісної політичної, безпекової та торгової співпраці з Києвом після референдуму в квітні, на якому нідерландці більшістю голосів проголосували проти Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Українські Національні Новини

Політика