prezident-zaprosiv-korolya-belgiyi-filipa-vidvidati-ukrayinu

Президент запросив Короля Бельгії Філіпа відвідати Україну

 • 16286 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Президент України Петро Порошенко в рамках робочого візиту до Брюсселю зустрівся з бельгійським Королем Філіпом, передає УНН з посиланням на офіційне інтернет-представництво адміністрації президента.

"Петро Порошенко подякував Королю за політичну підтримку, солідарність та практичну допомогу Україні у протидії зовнішній агресії", - зазначили в АП.

Співрозмовники відзначили активізацію двосторонніх відносин в економічній сфері та висловили задоволення високим рівнем співробітництва у рамках міжнародних організацій.

П.Порошенко висловив сподівання, що Бельгія і надалі підтримуватиме Україну на шляху інтеграції до Європейського Союзу та у питанні підтримки політики санкцій проти РФ, до тих пір поки суверенітет та територіальну цілісність України не буде повністю відновлено.

Він також наголосив на важливості визнання Бельгією Голодомору 1932-1933 рр. злочином проти українського народу.

Нагадаємо, пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні вшановано у рамках міжнародних організацій, а також визнано геноцидом українського народу на парламентському рівні в 14 країнах світу.

Окрім того, президент запросив Короля Філіпа відвідати Україну з візитом у зручний для нього час, зазначили в адміністрації.

Українські Національні Новини

Політика