prezident-zayaviv-scho-maye-buti-politichna-vidpovidalnist-za-pidpisannya-gazovogo-kontraktu-vid-2009-roku

Президент заявив, що має бути політична відповідальність за підписання газового контракту від 2009 року

 • 9609 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко переконаний, що має бути політична відповідальність за підписання газового контракту з ПАТ “Газпром” від 2009 року. Про це Глава держави сказав під час перебування на Трипільській ТЕС, що на Київщині, передає кореспондент УНН.

“Є величезні розмови про те, яка ж відповідальність має бути. Я говорю не про кримінальну відповідальність. Це не справа Президента, є відповідні органи. Я говорю про політичну відповідальність. Коли ви поставили країну на коліна і сьогодні це доведено не політиками, не внутрішніми експертами, а найвищою міжнародною судовою інстанцією. Доведено, що здані інтереси України. І ми їх захистили”, — наголосив Президент.

П.Порошенко підкреслив, що в рішенні Стокгольмського арбітражу чітко записано, що ніколи більше принципу “бери або плати” не буде. І таким чином Україна, за його словами, було врятовано 40 млрд дол.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати". Також арбітраж переглянув формулу ціни на газ для “Нафтогазу”.

Як повідомляв УНН, рішення Стокгольського арбітражу передбачає перерахунок ціни на російський газ.

Українські Національні Новини

Політика