prezydent-rumunii-my-stykaiemosia-z-naihirshoiu-sytuatsiieiu-z-chasiv-druhoi-svitovoi-viiny

Президент Румунії: "Ми стикаємося з найгіршою ситуацією з часів Другої світової війни"

 • 28737 переглядiв

Президент Румунії заявив, що через російську війну в Україні Європа зіткнулася з найгіршою ситуацією з часів Другої світової війни.

Європа переживає "складний і нестабільний" період через війну в Україні і перебуває в найгіршій ситуації з часів Другої світової війни.  Про це заявив румунський президент Клаус Йоганніс, виступаючи на з'їзді Європейської народної партії, передає УНН із посиланням на Digi24. 

Ми зіткнулися з найсерйознішою ситуацією з часів Другої світової війни. Лише за кілька сотень кілометрів від нас наші сусіди віддають свої життя, щоб захистити свої сім'ї і відстояти свою країну від загарбників, які чинять неймовірні звірства. Українці перебувають в окопах і залежать від нашої допомоги, і ми, європейці, не повинні послаблювати зусиль, щоб надати їм всю необхідну підтримку

- заявив Йоганніс.

За його словами, європейські лідери також зобов'язані забезпечити захист своїх громадян, тому що тільки в умовах стабільності та безпеки може розвиватися і процвітати економіка. 

Президент також заявив, що Республіка Молдова, Україна і Грузія є невід'ємною частиною Європейського союзу, і їхнє майбутнє - в Союзі. 

Наші партнери досягли неймовірного прогресу. Громадяни цих країн вірять у Європейський союз і хочуть бути частиною європейської сім'ї - і ми не повинні їх підвести

- наголосив президент. 

07.03.24, 13:33 • [views_0]