pripinennya-mizhnarodnogo-rozshuku-v-yanukovicha-ne-vpline-na-sud-u-spravi-derzhzradi-gpu

Припинення міжнародного розшуку В.Януковича не вплине на суд у справі держзради - ГПУ

 • 9648 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Рішення Комісії з контролю за файлами Інтерполу про припинення міжнародного розшуку екс-президента України Віктора Януковича не вплине на початок судового процесу щодо нього за обвинуваченням у державній зраді. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Генерального прокурора України Євгеній Єнін, передає УНН.

"... зазначені рішення Інтерполу не мають жодного значення для початку судового процесу з обвинуваченням В.Януковича у державній зраді, що розпочнеться 4 травня ц.р.", - наголосив Є.Єнін.

Він уточнив, що ухвала судів про дозвіл на затримання з метою приводу до суду для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не вважається ухвалою про тримання підозрюваного/обвинувачуваного під вартою.

"Відповідно, згідно з правилами Інтерполу, особу щодо якої не обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не може бути оголошено в міжнародний розшук", - пояснив Є.Єнін.

За його словами, окремі районні суди Києва відмовляються виносити ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без участі підозрюваного.

"Нещодавні рішення Інтерполу про зняття з міжнародного розшуку представників режиму Януковича пов’язані, перш за все, з недосконалістю кримінально-процесуального законодавства України в частині обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - написав Є.Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В.Януковича з сином зняли з розшуку Інтерполу

Українські Національні Новини

Кримінал та НП