prisutnist-rosiyi-v-siriyi-stala-agresivnishoyu-pislya-vtorgnennya-v-ukrayinu-vps-ssha

Присутність росії в Сирії стала "агресивнішою" після вторгнення в Україну - ВПС США

 • 225901 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Російська присутність у Сирії стала "агресивнішою" як у повітрі, так і на землі після вторгнення в Україну, заявив генерал-лейтенант Алекс Грінкевич, командувач Центральним командуванням ВПС США під час панелі на конференції Air, Space & Cyber ​​2022. Про це УНН пише з посиланням на CNN.

Цитата

"Російська присутність у Сирії стала, я б сказав, агресивнішою після українського вторгнення", - сказав Гринкевич.

Американські сили спостерігають це "посилення тиску з боку росіян як у повітрі, так і на землі", додав Гринкевич.

Деталі

Гринкевич сказав, що, на його думку, за цією російською активністю стоять "деякі особи з російського керівництва, які зараз перебувають у Сирії".

"Деякі з цих російських генералів відверто зазнали невдачі в Україні і тепер вони в Сирії, і, за моєю оцінкою, вони намагаються знову зробити собі ім'я і відновити сприятливу збройну силу російської федерації. Я не думаю, що в них це вийде, але саме це вони намагаються зробити", - додав Гринкевич.

Доповнення

Уряди росії та Сирії тісно співпрацюють з того часу, як Москва втрутилася у сирійську громадянську війну у 2015 році.

В квітні повідомлялося, що сирійські бойовики та повстанці записуються, щоб приєднатися до війни в Україні. За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, загальна кількість зареєстрованих зарахувань із Сирії складала близько 40 000 бійців, переобладнаних для російських збройних сил та ПВК Вагнера.

Українські Національні Новини

Новини Світу