privatizatsiyi-vinogradnikiv-domagayutsya-cherez-sud

Приватизації виноградників домагаються через суд

 • 9342 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Велика Палата Верховного Суду (ВС) своєю ухвалою від 8 травня цього року відкрила провадження за позовом Закарпатської облдержадміністрації до Верховної Ради України в справі роздержавлення колишніх винрадгоспів. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, передає УНН.

Відповідний позов до ВС був поданий у березні цього року головою ОДА Геннадієм Москалем. Позивач просив ВС зобов’язати Верховну Раду розглянути законопроект про колишні винрадгоспи. Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті провадження, однак Велика Палата Верховного Суду у відповідь на апеляцію Закарпатської облдержадміністрації відкрила провадження і призначила розгляд справи на 30 травня цього року, розповіли у прес-службі ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні випустили нове вино з рідкісними смаками

"Мушу констатувати, що, на превеликий жаль, ми дійшли до того, що мусимо судитися з Верховною Радою України. Якщо депутати не бажають виконувати свої прямі функціональні обов’язки - розглянути підготовлений і зареєстрований законопроект про колишні винрадгоспи й дати потужний поштовх для розвитку виноробної галузі, ми примусимо зробити їх це через суд", - прокоментував судову ухвалу Москаль.

Також у прес-службі ОДА нагадали, що Москаль неодноразово звертався до Кабміну, МінАПК, а також до ВРУ з проханням вирішити долю колишніх винрадгоспів. Однак, його звернення не дали жодних результатів.

"Радвингоспи досі вважаються об’єктами стратегічного значення, які не підлягають приватизації. Це значить, що в них неможливо вкласти інвестиції, які могли би перетворити Закарпаття на виноробну столицю України", — резюмували у прес-службі облдержадміністрації.

Нагадаємо, як писав УНН, українським виноробам частково полегшили життя. Зокрема, ВРУ скасувала низку дозвільних документів, які раніше були необхідними для отримання ліцензії на виноробство.

Також зауважимо, що за словами експерта Олексія Безуглого, українці сьогодні вчаться пити "правильні" вина.

Українські Національні Новини

Політика