privatni-perevizniki-planuyut-zbilshiti-tarif-na-proyizd-u-marshrutnikh-taksi-kmda

Приватні перевізники планують збільшити тариф на проїзд у маршрутних таксі - КМДА

 • 16700 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Приватні столичні перевізники планують збільшити вартість проїзду у маршрутних таксі, однак на комунальному транспорті зростання вартості не планується. Про це повідомила у коментарі УНН речниця Департаменту транспортної інфраструктури Ганна Бондарь.

"Київпастранс" не планує підвищувати тарифи на проїзд у комунальних маршрутних таксі. Що стосується приватних перевізників, таких великих, наприклад, як "Союз-Авто", то вони справді планують підвищувати тариф. І в них є на це право. Тому що в законі про автомобільний транспорт прописано, що тарифи повинні бути економічно вигідними в межах господарської діяльності", - сказала речниця.

Г.Бондарь уточнила, що до минулого року всі перевізники подавали на узгодження Департаменту транспорту КМДА економічні розрахунки, якщо було потрібне підвищення тарифу в маршрутних таксі. "Департамент все це розглядав. Узгоджував чи не узгоджував. Але в листопаді минулого року це розпорядження було скасоване депутатами", - зазначила вона.

"На даний момент приватні перевізники підвищуючи тариф, працюють у межах закону. Вони не порушують законодавство України", - підкреслила Г.Бондарь.

Речник Департаменту транспорту КМДА уточнила, що столичні приватні перевізники, при підвищенні тарифів, не зобов’язані це погоджувати з КМДА, бо "працюють в межах закону".

Нагадаємо, українські ЗМІ повідомляли, що один з найбільших столичних перевізників компанія "Союз-Авто" планує збільшити вартість проїзду на нових маршрутах до 7-8 гривень з нового року.

Деякі інші компанії не виключають подорожчання проїзду у маршрутних таксі на 50 копійок, але вже після нового року.

Як повідомляв УНН, у Києві оновили квитки на проїзд у маршрутному таксі.

Українські Національні Новини

Київ