prokuratura-chornogoriyi-zvinuvachuye-natsionalistiv-z-rf-v-pidgotovtsi-vbivstva-premyera

Прокуратура Чорногорії звинувачує націоналістів з РФ в підготовці вбивства прем'єра

 • 10103 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Група націоналістів з Росії, Сербії та Чорногорії готувала державний переворот під час виборів 16 жовтня в однопалатний чорногорський парламент - скупщини. Про це в неділю, 6 листопада, повідомив журналістам в Подгориці спеціальний державний прокурор країни у справах оргзлочинності Мілівое Катніч, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Організатори злочинного угруповання - російські націоналісти. Їх метою було перешкодити Чорногорії на шляху євроатлантичної інтеграції і, зокрема, її вступу в НАТО", - заявив М.Катніч.

За його словами, в групі складалися близько 50 осіб. У їх плани входило захоплення в заручники або вбивство прем'єр-міністра країни Міло Джукановича і допомогу силам опозиції в захопленні парламенту.

При цьому, за твердженням Катніча, у слідства немає свідчень того, що Москва на державному рівні підтримувала цей план, і він має намір звернутися до російської влади за сприянням у розслідуванні цього злочину.

"Ми продовжимо взаємодіяти з Росією, оскільки організатори цього кримінального угрупування - громадяни РФ", - пояснив держпрокурор.

Нагадаємо, прем'єр Чорногорії відмовився надалі очолювати уряд.

Українські Національні Новини

Новини Світу