prokuratura-khoche-povernuti-tabir-slavutich-zasnovnikom-yakogo-ye-tsivilna-druzhina-yanukovicha

Прокуратура хоче повернути табір "Славутич", засновником якого є цивільна дружина Януковича

 • 11407 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення у державну власність майна дитячого оздоровчого табору санаторного типу "Славутич" у Переяслав-Хмельницькому районі Київської області, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

"Прокуратура Київської області звернулася з позовними вимогами до одного з приватних товариств з метою повернути державне майно Дитячого оздоровчого табору санаторного типу "Славутич" площею понад 2 тис. кв. м, вартістю майже 15 млн грн, що знаходиться у с. Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, позов прокуратури Київської області призначено до розгляду в Господарському суді Київської області.

Як розповіли у відомстві, у вересні 2010 року одна із державних акціонерних холдингових компаній передала в оренду приватному підприємству цей табір строком до січня 2017 року. Щомісячна орендна плата складала лише 2 265 грн. Проте, навіть цю мізерну платню орендар повністю не сплатив, в результаті чого утворилася заборгованість з орендної плати на яку нараховано пеню на суму понад 54 тисячі грн за прострочення строку повернення державного майна.

До того ж, наголосили у прокуратурі, після спливу дії договору оренди приватне підприємство не повернуло до державної власності дитячий табір "Славутич", хоча Мінекономрозвитку повідомило орендаря про намір не продовжувати термін дії договору.

Як повідомляв УНН, 25 жовтня суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича.

Нагадаємо, у прес-службі прокуратури також уточнили, що одним із засновників Дитячого оздоровчого табору санаторного типу "Славутич" - є Всеукраїнський благодійний фонд "Дорога майбутнього" (99,96%), який належить Любові Полежай, що працювала в команді екс-президента Віктора Януковича.

Українські Національні Новини

Суспільство