prokuratura-ogolosila-pro-pidozru-dvom-uchasnikam-samooboroni-krimu

Прокуратура оголосила про підозру двом учасникам "Самооборони Криму"

 • 6274 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Прокуратура АРК спільно із ГУ НПУ у АРК та м. Севастополі повідомила про підозру учаснику “Самооборони Криму” та його спільниці — громадянці РФ, які у березні 2014 року викрали громадянина України і незаконно утримували його із застосуванням фізичних і моральних тортур. Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України, передає УНН.

“Під час проведення слідчих дій один із потерпілих впізнав серед осіб, які причетні до його викрадення, незаконного утримання та проведення допитів з погрозою застосування зброї, активного учасника цього формування та його спільницю — громадянку Російської Федерації”, — йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомлялося, у ході здійснення досудового розслідування установлено, що упродовж березня 2014 року члени незаконно створеного озброєного формування “Самооборона Криму”, без жодних законних повноважень у м. Сімферополі затримували громадян України, після чого тривалий час незаконно утримували їх у невідомому місці. Потерпілі постійно перебували з мішками на головах та піддавалися моральним та фізичним стражданням.

Вживаються заходи щодо отримання дозволу на затримання підозрюваних та оголошення їх в розшук.

“На сьогоднішній день більше сорока членам незаконно створеного озброєного формування „Самооборона Криму“ повідомлено про підозру. Ці підозри ґрунтуються на беззаперечних доказах. Деякі з підозрюваних вже перебувають у державному розшуку, проте, в окремих випадках, ми наполягатимемо на оголошенні їх і в міжнародний розшук”, — прокоментував прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

Кримінальне провадження у справі здійснюється за ч. 2 ст. 146 КК України “незаконне позбавлення волі або викрадення людини”.

Як повідомляв УНН, у поліції існує реєстр учасників незаконного збройного формування під назвою “Самооборона Криму”, куди внесено повні данні відносно 860 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП