proponuvaly-feikovu-robotu-u-shvetsii-shakhrai-oshukaly-40-liudei-na-600-tysiach-hryven

Пропонували фейкову роботу у Швеції: шахраї ошукали 40 людей на 600 тисяч гривень

 • 22990 переглядiв

Організована злочинна група ошукала 40 людей на 600 000 гривень, пообіцявши їм фіктивну роботу у Швеції.

Поліція повідомила про підозру організованій групі шахраїв, які ошукали людей на суму 600 тисяч гривень, обіцяючи їм роботу в Швеції. Про це повідомила Київська міська прокуратура, пише УНН.

Деталі

Повідомляєтсья, що підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великих розмірах, оголошено організаторці та двом учасникам організованої злочинної групи за процесуального керівництва Київської міської та Дніпровської окружної прокуратури міста (ч. 4, ч.5 ст. 190 КК України).

Жінка віком 40 років з Івано-Франківської області, спільно з двома спільниками з Києва, за даними слідства, організувала шахрайську схему, обіцяючи українцям можливість працевлаштування в Швеції. Зловмисники використовували соціальні мережі, месенджери та сайти пошуку роботи для публікації оголошень про вакансії.

Фігуранти надавали "консультаційні" послуги зацікавленим у працевлаштуванні за кордоном, детально розповідаючи про вакансії, умови праці та проживання, а також пояснюючи процедуру оформлення документів. Однак навіть ця інформація не переконувала потенційних жертв шахрайства у реальності пропозицій про роботу в Швеції.

За такі "консультації" зловмисники вимагали оплату від 1 800 до 3 000 гривень в Україні та додатково 250-350 євро у Швеції. Після перерахунку другої частини коштів в Швеції, організаторка схеми припиняла комунікацію з потерпілими.

Шляхом такої схеми підозрювані незаконно "працевлаштували" принаймні 40 осіб, отримавши від них шахрайством 600 тисяч гривень. За вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо

У Києві затримали двох шахраїв, які під виглядом військовослужбовців заволоділи благодійною допомогою, призначеною для Збройних сил України. Підозрювані привласнили допомоги на майже 2 мільйони гривень.