protest-u-londoni-fermery-na-traktorakh-pryikhaly-do-parlamentu

Протест у Лондоні: фермери на тракторах приїхали до парламенту

 • 30056 переглядiв

Фермери на десятках тракторів приїхали до британського парламенту, щоб висловити протест проти правил і торговельних угод після Brexit, які, за їхніми словами, загрожують їхньому життю і продовольчій безпеці.

У понеділок фермери на десятках тракторів приїхали до британського парламенту на знак протесту проти правил і торговельних угод після Brexit, які, за їхніми словами, загрожують їхньому життю і продовольчій безпеці. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Прихильники кампаній "Врятуймо британське фермерство" та "Справедливість для фермерів Кенту" проїхали з південного сходу Англії через південні райони столиці до Парламентської площі.

Трактори проїхали вздовж Темзи до будівлі парламенту, а потім під оплески і гудки об'їхала Парламентську площу.

Досі у Великій Британії не було масштабних фермерських протестів, подібних до тих, що сколихнули міста Франції та інших європейських країн.

Фермери в усіх 27 країнах Європейського Союзу протестують проти того, що вони вважають непотрібними бюрократичними правилами, цілями щодо чистоти повітря і ґрунту та недобросовісною конкуренцією з-за кордону, яка, за їхніми словами, веде їх до банкрутства.

Контекст

Сільське господарство Великої Британії сильно постраждало від виходу країни з ЄС, який позбавив Британію зони вільної торгівлі та складної системи правил ведення сільського господарства.

Багато британських фермерів вважають, що торговельні угоди між Великою Британією та такими країнами, як Австралія та Нова Зеландія, відкрили двері для дешевого імпорту, який підриває британських виробників.

В ЄС анонсували поступки для фермерів: про що йдеться06.03.24, 16:29 • [views_0]