protyagom-2018-roku-zhitlo-na-pervinnomu-rinku-dorozhchatime-ekspert

Протягом 2018 року житло на первинному ринку дорожчатиме - експерт

 • 11120 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. У 2018 році на українців очікує певне зростання вартості квадратного метру житла у новобудовах. Таку думку у коментарі УНН висловив експерт Денис Шульга.

"Тенденція по Україні така, що первинка трохи буде дорожчати в зв'язку з такими факторами, як подорожчання долара, будматеріали дорожчають, вони ж все-таки залежать від курсу долара", - сказав експерт.

Також він зауважив, що зіграє свою роль і підвищення мінімальної заробітної плати.

"Не можна точно сказати, на скільки, але в цілому по Україні трохи підніметься квадратний метр. Також трохи піднявся долар - і ці пару гривень, вони вплинуть на середню вартість квадратного метра", - зауважив експерт.

Нагадаємо, відповідно до прогнозів профільного міністерства, середньорічна прогнозована вартість будівництва житла по Україні зросте до 12 171 грн за кв. м з 9 623 грн у 2017 році.

У Києві прогнозована вартість будівельних робіт становитиме 14 340 грн. Як пояснив голова правління - президент холдингу "Київміськбуд" Ігор Кушнір, ця ціна є базовою, адже до неї ще доведеться додати землю, розробку документації та інше. А тому забудовники та експерти говорять про те, що на зниження вартості житла у новобудовах розраховувати не варто.

Українські Національні Новини

Економіка