putin-mozhe-poyikhati-na-samit-g20-do-indiyi-bloomberg

путін може поїхати на саміт G20 до Індії - Bloomberg

 • 1060092 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. кремль у зв'язку із самітом G20 в Індії у вересні цього року звільнить місце у графіку володимира путіна, щоб дозволити російському президенту взяти участь у зустрічі лідерів після пропуску двох попередніх самітів на тлі зростання напруженості щодо України, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Наразі кремль планує його участь у саміті, хоча остаточного рішення ще не ухвалено, повідомили джерела про обговорення планів, які ще не оприлюднені.

Офіційні особи цього тижня перенесли дати проведення щорічного економічного форуму у Владивостоці, який був призначений напередодні саміту 9-10 вересня, на тиждень пізніше, щоб дати путіну "більше гнучкості" та відкрити можливість для високопосадовців з Індії та Китаю приїхати на форум, сказали джерела.

Представник кремля дмитро пєсков від коментарів відмовився.

Доповнення

Формально Індія запросила путіна на саміт G20, і кремль погодився. Але минулого року під тиском США та їхніх союзників у зв'язку з війною проти України путін відмовився від планів відвідати зустріч в Індонезії та відправив замість себе міністра закордонних справ рф сергія лаврова. Він також пропустив зустріч G20 у Римі роком раніше, коли планував вторгнення до України.

Українські Національні Новини

Новини Світу