putin-rozumiie-lyshe-odnu-movu-a-tse-zabezpechyty-ukrainu-zasobamy-dlia-samooborony-fon-der-liaien

путін розуміє лише одну мову, а це - забезпечити Україну засобами для самооборони - фон дер Ляєн

 • 30814 переглядiв

ЄС повинен надати Україні засоби для самооборони, оскільки путін розуміє тільки цю мову, заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Є лише одна мова, яку російський президент володимир путін розуміє, а це - надати Україні засоби для самооборони, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, виступаючи на церемонії з нагоди річниці розширення 2004 року в Страсбурзі у середу, пише УНН.

Те, що відбувається в Україні, сформує майбутнє нашого Союзу назавжди. Ми не можемо не помічати і не можемо перебільшувати, що росія становить екзистенційну загрозу не лише Україні, але й Європі. Перемога путіна не лише змінила б карту, не лише закрила б обличчя української нації, а й змінила б хід європейської історії. Наш Союз ніколи не буде тим самим. І Україна несе на своїх плечах цей тяжкий тягар за всіх нас і щодня платить за це найвищу ціну. Ми бачили руйнівні атаки на українську інфраструктуру та важкі дні на полі бою. Друзі мої, є лише один спосіб протистояти цьому. путін розуміє лише одну мову. А це: забезпечити Україну засобами для самооборони

- сказала фон дер Ляєн.

"путін вважав, що ми не відстоюватимемо демократію та незалежність України. Він був не правий. путін вважав, що військова підтримка США не пройде через Конгрес США. Він знову був не правий. Військова допомога з боку Сполучених Штатів та наша допомога з боку Європейського Союзу є для нас заохоченням робити ще більше. І ми маємо дуже чітко це розуміти. Щоб Європа виграла майбутнє – як і 20 років тому – Україна має перемогти", - підкреслила голова Єврокомісії.

Фон дер Ляєн вказала, що "Україна зробила свій європейський вибір, і ви знаєте, що це означає".

"І ми зробили свій український вибір. Так само, як ми зробили свій вибір багато років тому, коли ми вітали так багато країн, які повернулися додому до нашого Союзу", - зазначила вона, додавши, що "рішення, які ми ухвалимо найближчими днями, тижнями та місяцями, визначать, хто виграє майбутнє Європи".

"Тож разом, залишаймося єдиними. Будьмо сильні з Україною. І залишаймося амбіційними щодо розширення та реформ. Таким чином ми знову виконаємо цю європейську обіцянку – як і 20 років тому", - підсумувала голова Єврокомісії.

ЄС візьме на себе естафету підтримки України після рішення про допомогу США - Bloomberg22.04.24, 11:55 • [views_0]