putin-strategichno-prograv-politolog-pro-podachu-zayavki-ukrayini-na-chlenstvo-v-nato

“путін стратегічно програв” – політолог про подачу заявки України на членство в НАТО

 • 199336 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Анексія українських територій росією може призвести до того, що більшість держав НАТО все ж погодяться прийняти Україну до Альянсу. Це свідчить про те, що путін стратегічно прорахувався і йому складно буде подати цю новину як перемогу внутрішньому споживачеві. Про це в коментарі УНН розповів політолог Володимир Воля.

Цитата

«Насправді сьогодні путін зробив крок, який відкриває певне поле для можливостей України. Президент Зеленський заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО. І зараз, як наслідок анексії і ядерних погроз путіна, більшість держав НАТО можуть погодитися прийняти Україну. Звісно, що буде дискусія, нас не приймуть так безумовно», – зазначив Воля.

Проте, як говорить політолог, наразі настає момент, коли буде зрозуміло, на чиєму боці насправді такі політики, як Ердоган та Орбан.

«Особливо Ердоган. Ми на своїй території курдів не приховуємо, до нас причепитися у нього не вийде. Хіба що може розказувати, що він не хоче псувати відносини з путіним. Те саме, до речі, може заявити і Орбан», – вважає Воля.

Політолог додав, цілком ймовірно, що на час розгляду заявки України щодо вступу до НАТО, США, Франція і Велика Британія – ядерні країни – нададуть особливі гарантії безпеки для України. Аналогічно, як це було у випадку Фінляндії, коли країна подала свою заявку. Днями відбувся неоголошений візит Міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса. Цілком можливо, що обговорювалися саме ця тема. Якщо буде дійсно так і ядерні держави нададуть гарантії безпеки Україна, то таким чином вдасться нівелювати ядерні погрози путіна.

«Цей крок підкреслює, що путін стратегічно програв і запустив механізм вступу України до НАТО, захопивши і анексувавши українські території. Також це може мати негативний вплив на ставлення самих росіян до путіна. Адже таку поразку путіна вже не можна якось по-іншому подати чи приховати і замовчати. Це будуть обговорювати», – розповів політолог.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що сьогодні Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Українські Національні Новини

Політика