pyaniy-vodiy-na-avto-z-probliskovim-mayachkom-vlashtuvav-rali-na-ternopilschini

П'яний водій на авто з проблисковим маячком влаштував ралі на Тернопільщині

 • 9548 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. У Збаражі Тернопільської області зупинили нетверезого водія з проблисковим маячком на даху автівки. Про це повідомило ГУНП у Тернопільській області, передає УНН.

"Одразу три адміністративні протоколи поліцейські Збаразького відділення поліції склали на жителя села Вищі Луб’янки. Молодик мало того, що сів за кермо в стані алкогольного сп’яніння, не маючи на це дозвільних документів, ще й увімкнув прилаштований на даху транспортного засобу червоний проблисковий маячок", – йдеться в повідомленні.

Як проінформував заступник начальника Збаразького відділення поліції Володимир Гарасимів, повідомлення, що вулицями села Вищі Луб’янки на автомобілі ВАЗ 2107 червоного кольору роз’їжджає нетверезий водій, надійшло до поліцейських телефоном.

"Підозріле авто правоохоронці помітили вже на дорозі в напрямку райцентру. На вимоги поліцейських про зупинку водій не реагував, а навпаки додав швидкості. Зупинити лихача вдалося вже у Збаражі, застосувавши для перекриття дороги ще один службовий автомобіль", – уточнили в поліції.

З’ясувалося, в автомобілі перебував і власник транспортного засобу. Він був напідпитку. Чоловік доручив горе-водієві вести легковик, адже був переконаний, що той тверезий. Однак експертиза засвідчила, що водій теж перебував у стані алкогольного сп’яніння. У його крові виявили 0,7 проміле алкоголю.

"Більше того, зловмисник не мав права керувати транспортним засобом, адже в лютому цього року суд позбавив його такої можливості через наїзд на пішохода у стані алкогольного сп’яніння", - зазначив В.Гарасимів.

Що стосується застосування проблискового маячка, то з початку року на Тернопільщині задокументовано лише один такий факт – в обласному центрі.

"Любитель особливої їзди зі Збаражчини став другим, кому за порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв (стаття 122-5 КУпАП) загрожує накладення штрафу в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Понесе зловмисник відповідальність і за керування транспортом без відповідних документів (стаття 126 КУпАП) та повторне керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (стаття 130(ч.2) КУпАП)", – повідомили у ГУНП.

Нагадаємо, у Дніпрі водій маршрутки збив 19-річну дівчину і втік з місця ДТП.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП