pyatero-kolishnikh-ofitseriv-memfisa-ne-viznayut-sebe-vinnimi-v-pobitti-tayra-nikolsa

П'ятеро колишніх офіцерів Мемфіса не визнають себе винними у смерті Тайра Ніколса

 • 615179 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. П'ятеро колишніх офіцерів поліцейського управління Мемфіса не визнали себе винними у пред'явленими їм кримінальних звинуваченнях, пов'язаних із січневою смертю Тайра Ніколса, жорстоке побиття якого було знято на відео. Про це інформує CNN, передає УНН.

Деталі

Тадарріусу Біну, Деметріусу Хейлі, Джастіну Сміту, Еммітту Мартіну III та Десмонду Міллсу-молодшому пред'явлені звинувачення у вбивстві другого ступеня, нападі при обтяжливих обставинах, викраденні людей при обтяжливих обставинах, посадових провинах та офіційному утиску. Вбивство другого ступеня в Теннессі вважається тяжким злочином класу А, караним позбавленням волі на строк від 15 до 60 років.

Колишні офіцери знову постануть перед судом 1 травня.

Суддя округу Шелбі Джеймс Джонс закликав обидві сторони виявити терпіння, оскільки розгляд справи може тривати деякий час.

Ніколс, 29-річний темношкірий чоловік, неодноразово був побитий кулаками та ногами поліцейських 27 січня. Ніколс був госпіталізований після побиття і помер через три дні. Ця гучна справа є останньою у серії смертей, які привернули увагу країни до застосування поліцією сили проти кольорових людей, особливо чорношкірих американців.

Окружний прокурор округу Шелбі Стів Малрой сказав CNN, що одним із завдань для прокуратури буде доказ того, що підсудні свідомо вбили Ніколса, що відповідно до законодавства штату означає, що "вони діяли таким чином, що були достатньо впевнені, що їхні дії можуть навести до смерті".

Малрой сказав, що його офіс все ще шукає "людей, які з'явилися після того, як побиття закінчилося і були прямо чи опосередковано причетні до смерті".

Адвокат Тадарріуса Біна, заявив після висунення звинувачення, що його клієнт "робив свою роботу" і, що він не бачив жодних дій, які б вказували на те, що було скоєно вбивство.

Роувон Уеллс, мати Ніколса зауважила, що п'ятьом поліцейським, які з'явилися в суді в чорних масках, "не вистачило сміливості навіть подивитися мені в обличчя".

Доповнення

П'ятеро офіцерів, які також являються чорношкірими, були звільнені після внутрішнього розслідування, і 26 січня їм було пред'явлено звинувачення.

Наступного дня було опубліковано відео з натільних камер та записи з камер спостереження під час арешту, які продемонстрували громадськості жорстокість побиття та викликали широке засудження з боку мешканців та співробітників поліції. У Мемфісі та інших великих містах США пройшли марші протесту, і в інших великих містах США були проведені пікети, які засуджували останній приклад жорстокості поліції, показаний на відео, і закликали до реформи поліції.

П'ять обвинувачених офіцерів входили до складу підрозділу SCORPION, створеного в 2021 році для боротьби зі зростанням насильницьких злочинів у Мемфісі. Незабаром після того, як відеозапис арешту Ніколса було оприлюднено, поліція Мемфіса оголосила, що підрозділ буде остаточно розпущено.

Українські Національні Новини

Новини Світу