r-tillerson-same-chas-dlya-rf-pereglyanuti-svoye-stavlennya-do-b-asada

Р.Тіллерсон: саме час для РФ переглянути своє ставлення до Б.Асада

 • 12620 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Для Росії настав час подумати про свою незмінну підтримку сирійського президента Башара Асада. Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон в середу після атаки з використанням хімічної зброї, в якій він звинувачував сирійські урядові сили, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Ми вважаємо, що для росіян дійсно настав час обережно подумати про їх постійну підтримку режиму Асада", - заявив Р.Тіллерсон.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп назвав “жахливою образою для людства” хіматаку в Сирії.

При цьому віце-президент США Майк Пенс заявив, що для Росії настав час виконати зобов’язання щодо знищення запасів хімічної зброї в Сирії у відповідності з угодою 2013 року.

Нагадаємо, внаслідок нападу з імовірним використанням хімічної зброї у Хан-Шейхуні в Сирії зранку у вівторок загинули 72 людини. У випадку підтвердження цих даних, напад у Хан-Шейхуні стане найбільш смертоносною хімічною атакою в Сирії після загибелі через розпил заріну сотень цивільних під Дамаском у серпні 2013 року.

Увечері у вівторок постійні члени Ради безпеки ООН Велика Британія, Франція та США внесли проект резолюції, якою засуджується газова атака та ставиться вимога детального розслідування.

Засідання РБ ООН провела 5 квітня, утім, не ухвалила резолюцію щодо хімічної атаки в Сирії. Проти ухвалення резолюції щодо застосування хімічної зброї у Сирії виступила Росія.

Українські Національні Новини

Новини Світу