rada-mozhe-prodovzhyty-pilhovyi-period-dlia-reorhanizatsii-derzhavnykh-zakladiv-okhorony-zdorovia-shcho-vidomo

Рада може продовжити пільговий період для реорганізації державних закладів охорони здоров’я: що відомо

 • 18171 переглядiв

Парламент може продовжити пільговий період для реорганізації державних закладів охорони здоров'я в державні некомерційні підприємства до 31 грудня 2024 року.

Найближчими днями Верховна Рада розгляне у другому читанні законопроєкт, який продовжить до кінця року пільговий період для реорганізації державних закладів охорони здоров’я у державні некомерційні підприємства. Про це пише УНН з посиланням на порядок денний засідання ВР.

Деталі

Згідно документу, планується продовжити до 31 грудня 2024 року пільговий період для реорганізації державних закладів охорони здоров’я у державні некомерційні підприємства.

Зазначається, у пільговий період передбачається звільнення від виконання кредиторських зобов’язань при реорганізації та необхідності отримання згоди на зміну боржника у зобов’язаннях, від необхідності проведення обов’язкової оцінки майна.

Також спрощується процедура передачі нерухомого майна. Зокрема, передача нерухомого майна від державних закладів охорони здоров’я – бюджетних установ, реабілітаційних закладів до державних некомерційних підприємств, що утворюються внаслідок реорганізації, здійснюється на підставі даних бухгалтерського обліку відповідних бюджетних установ щодо такого майна та результатів обов’язкової його інвентаризації.

Нагадаємо

При міністерстві охорони здоров’я буде створена спеціальна робоча група із представників державної влади, бізнесу, міжнародних організацій і громадських об’єднань для розробки додаткових механізмів реформування медичної галузі.