rada-obrala-chlena-radi-nbu-na-zaminu-milovanovu

Рада обрала члена Ради НБУ на заміну Милованову

 • 9023 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Верховна Рада затвердила кандидатуру Віталія Шапрана до складу Ради Національного банку України. Відповідне рішення підтримали 268 народних депутатів, передає кореспондент УНН.

Проект постанови про зміну у складі Ради Національного банку України передбачає призначення членом Ради Національного банку України Шапрана Віталія Сергійовича строком до 7 липня 2021 року замість Тимофія Милованова, який очолив Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

При цьому голова профільного комітету Данило Гетманцев заявив, що з 23 кандидатів комітет з питань фінансів, податкової та митної політики обрав Віталія Шапрана як кращого і рекомендував ВРУ призначити його до складу Ради НБУ. У той же час, у фракції "Європейська солідарність" заявили, що під час конкурсу розглядались набагато сильніші кандидатури, зокрема, наприклад, Віктор Пинзеник.

Нагадаємо, раніше у НБУ заявляли, що сподіваються на затвердження кандидатури Віталія Шапрана до складу Ради Нацбанку протягом найближчих днів.

Українські Національні Новини

Політика