rada-planuie-peredaty-pensiinomu-fondu-funktsii-shchodo-pryznachennia-vyplat-vahitnym-ta-dopomohy-na-ditei

Рада планує передати Пенсійному фонду функції щодо призначення виплат вагітним та допомоги на дітей

 • 20899 переглядiв

Верховна Рада планує передати Пенсійному фонду України функції з призначення виплат вагітним жінкам та допомоги на дітей. Законопроект у першому читанні розглянуть на одному із найближчих засідань.

Верховна Рада планує на найближчому засіданні підтримати у першому читанні законопроєкт, яким пропонується передати Пенсійному фонду України функції щодо призначення виплат вагітним та допомоги на дітей. Про це повідомляє УНН з посиланням на проект порядку денного засідання ВР та проєкт закону №9318.

Деталі

Відповідно до законопроєкту, планується передати ПФУ функції щодо призначення виплат вагітним та допомоги на дітей. Зазначається, що заяви про призначення допомоги та грошового забезпечення з необхідними документами можуть надаватися Пенсійному фонду поштою або в електронній формі, а також через Єдиний державний вебпортал електронних послуг ("Дія").

Також заяви будуть приймати посадові особи сільських, селищних, міських рад, а також через ЦНАП.

Рішення про призначення державної допомоги сім’ям з дітьми чи про відмову в її наданні приймається протягом 10 робочих днів з дня звернення.

Доповнення

Законопроєкт було зареєстровано у ВР у травні минулого року. Він також передає Пенсійному фонду функції з призначення:

допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами;

допомоги при народженні дитини;

допомоги при усиновленні дитини;

допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

допомоги на дітей одиноким матерям соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя;

оплати послуги патронату над дитиною, державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, у тому числі з інвалідністю;

грошового забезпечення батькам, вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях;

сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за патронатних вихователів, батьків-вихователів і прийомних батьків.

Павло Башинський

Суспільство