rada-pochala-rozglyad-zakonoproektu-pro-antikoruptsiyniy-sud

Рада почала розгляд законопроекту про Антикорупційний суд

 • 9039 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Верховна Рада почала розгляд у другому читанні законопроекту про Вищий антикорупційний суд, наразі народні депутати приступили до розгляду поправок до проекту закону, передає кореспондент УНН.

Так, голова Верховної Ради Андрій Парубій нагадав про проведені переговори Венеційською комісією щодо узгодження дискусійних норм законопроекту про Антикорупційний суд (№7440). Він повідомив, що було узгоджено 13 - 14-ти рекомендацій.

"Це важливий крок вперед. Але. На жаль, ми не змогли узгодити усі правки", - додав він.

Парубій також повідомив, що з головою комітету з питань правової політики та правосуддя досягнуто домовленості, що по тих нормах, де не має узгодження, комітет прийняв рішення "на розсуд залу". Голова ВР запропонував ті позиції, які будуть внесені на розсуд залу, розглянути в кінці розгляду усіх правок перед голосуванням за законопроект. За його словами, спочатку потрібно пройти усі узгоджені позиції і мати змогу і час узгодити протягом розгляду законопроекту.

Парубій нагадав, що у законопроекті 1927 правок. Сьогодні народні депутати зможуть тільки розпочати розгляд. Головна робота буде завтра.

Перед депутатами виступив голова профільного комітету Руслан Князевич. Він додав до сказаного, що ті правки, які враховані комітетом, це спільна позиція комітету з питань правової політики та правосуддя і Венеційської комісії. Князевич також сказав, що під час розгляду правок він коментуватиме пропозиції, які будуть розглядатися.

Народні депутати почали розгляд поправок до законопроекту.

Нагадаємо, 24 травня до засідання ВР фракція БПП збереться на засідання щодо Антикорупційного суду.

Українські Національні Новини

Політика