rada-posilila-zakhist-okremikh-kategoriy-osib-zokrema-zhertv-politichnikh-represiy

Рада посилила захист окремих категорій осіб, зокрема жертв політичних репресій

 • 10346 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Парламент прийняв закон № 3815-д про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з-поміж жертв нацистських переслідувань та політичних репресій з техніко-юридичними правками. За відповідний документ проголосували 243 народних депутатів, повідомляє кореспондент УНН.

Зокрема закон розроблено з метою дотримання принципу соціальної справедливості в частині забезпечення соціального захисту окремих категорій осіб з-поміж жертв нацистських переслідувань та жертв політичних репресій в Україні.

Законом передбачено внести зміни до Закону України "Про жертви нацистських переслідувань" та надати особам, на яких поширюється дія статей 61 та 62 Закону України "Про жертви нацистських переслідувань", право на пільговий проїзд всіма видами міського та міжміського пасажирського транспорту.

Крім того, вони мають право на безплатне забезпечення ліками, безплатне зубопротезування та отримання пільг зі сплати за користування житлово-комунальними послугами без урахування середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Нагадаємо, сьогодні у Верховній Раді розглянуть проект постанови щодо висунення кандидатури українського політв'язня Олега Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

Українські Національні Новини

Політика