rada-rosiya-nato-obgovorila-ukrayinu-viyskovu-diyalnist-v-yevropi-ta-maybutni-navchannya

Рада Росія-НАТО обговорила Україну, військову діяльність в Європі та майбутні навчання

 • 9424 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. У четвер, 31 травня в Брюсселі відбулась зустріч Ради Росія - НАТО на рівні послів, в ході якої сторони обговорили ситуацію в Україні, військову діяльність в Європі, а також проінформували одна одну щодо майбутніх масштабних навчань кожної зі сторін. Про це йдеться в заяві НАТО за підсумками зустрічі, передає УНН.

"Рада НАТО-Росія провела відкритий обмін думками з декількох тем, включаючи ситуацію в Україні та навколо неї, питання, пов'язані з військовою активностю, транспарентностю і зниження ризиків, стосовно асиметричних методів (військової - ред.) стратегії і доктрини. НАТО і Росія провели взаємні брифінги про майбутні великі навчання", - сказано у повідомлені.

Наближення НАТО до Росії є послідовним, зазначили в альянсі, нагадавши, що практичне співробітництво сторін було зупинено в 2014 році через агресивні дії Росії в Україні.

"Водночас канали політичного діалогу відкриті, і Рада НАТО-Росія є важливим форумом. НАТО та Росія також підтримують відкриті міжвійськові комунікації. Союзники НАТО привітали квітневу зустріч в Баку між Верховним головнокомандувачем об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Скапарротті та російським начальником Генерального штабу генералом Герасимовим. Діалог між НАТО та Росією сприяє більш передбачуваним відносинам та підвищенню взаємної безпеки", - підкреслено у заяві.

Як повідомляв УНН, парламентська асамблея НАТО закликала підтримати надії України та Грузії на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Українські Національні Новини

Політика