rada-vregulyuvala-status-sluzhbovo-prikladnogo-i-viyskovo-prikladnogo-sportu

Рада врегулювала статус службово-прикладного і військово-прикладного спорту

 • 6328 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Верховна Рада врегулювала статус службово-прикладного та військово-прикладного спорту. Парламентарі 235 голосами підтримали у другому читанні та в цілому відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

Ухваленим законопроектом встановлюється, що службово-прикладний та військово-прикладний спорт – це напрям спорту, пов’язаний з виконанням військовослужбовцями і працівниками Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб своїх службових обов’язків.

Встановлюється, що розвиток службово-прикладного та військово-прикладного спорту забезпечують суб’єкти сфери фізичної культури і спорту.

Наголошується, що спортсмени вищої категорії, які проходять військову службу у Збройних Силах України, інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України, правоохоронних органах, рятувальних та інших спеціальних службах, можуть зараховуватися до закладів фізичної культури і спорту або призначатися на посади у структурних підрозділах, на які покладені функції із спортивної діяльності та розвитку фізичної культури і спорту, де їм створюють необхідні умови для підвищення спортивної майстерності, а також забезпечується можливість участі у міжнародних, всеукраїнських та інших спортивних змаганнях.

Як повідомляв УНН, 25 травня Верховна Рада України врегулювала питання визнання національних видів спорту.

Українські Національні Новини

Політика