rada-yevropi-nadavatime-ukrayini-pidtrimku-u-zabezpechenni-prav-natsmenshin

Рада Європи надаватиме Україні підтримку у забезпеченні прав нацменшин

 • 8572 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Рада Європи надаватиме Україні підтримку у забезпеченні прав національних меншин. Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з делегацією Ради Європи, повідомляє УНН з посиланням на прес-служба МЗС.

Сторони погодились, що, завдяки зусиллям України, Ради Європи та Європейського Союзу новий проект стане інструментом для вдосконалення правових та інституційних рамок захисту національних меншин відповідно до існуючих найкращих європейських стандартів й практик. Важливою складовою проекту має стати підвищення потенціалу українських органів влади, відповідальних за питання національних меншин та мовної політики, щодо реалізації механізмів координації та консультацій з усіма зацікавленими сторонами.

У рамках підготовки до старту проекту, аналізу потреб та визначення його специфічних завдань, заплановано низку консультацій з державними органами влади, представниками неурядових організацій та громадськими організаціями національних меншин.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про мови нацменшин.

Українські Національні Новини

Політика