radbez-kosova-ne-viklyuchiv-zvernennya-do-fbr-dlya-rozsliduvannya-vbivstva-ivanovicha

Радбез Косово не виключив звернення до ФБР для розслідування вбивства Івановича

 • 8025 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Рада безпеки частково визнанної Республіки Косово не виключила, що в разі необхідності звернеться за допомогою до Федеральному бюро розслідувань США за допомогою в розслідуванні вбивства одного з лідерів косовських сербів Олівера Івановича. Про це повідомляє УНН з посиланням на косовський телеканал RTK.

За даними телеканалу, Радбез оцінив ситуацію в Косові як мирну і стабільну, додавши, що відповідні органи проведуть інтенсивне розслідування вбивства Івановича. Члени Радбезу відзначили, що можливо і звернення за допомогою до відомих міжнародних і зарубіжних агентств, зокрема, до американського ФБР, якщо в розслідуванні вбивства потрібна буде допомога або експертиза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу про замах на Осмаєва і Окуєву направлять до суду найближчим часом

Лідер косовських сербів Олівер Іванович був застрелений у вівторок у Косовська-Митровиці, коли входив до офісу очолюваної ним партії “Свобода, демократія, правда”. Президент Сербії Александар Вучич вже назвав вбивство терактом і нападом на весь сербський народ. Глава канцелярії по Косову і Метохії при кабміні Марко Джуріч заявив, що сербська делегація перериває технічний діалог з Пріштіною в Брюсселі і повертається в Белград.

Представники міжнародних місій в Косові засудили вбивство Івановича і зажадали від місцевої влади якомога швидше відшукати винуватців злочину і передати їх суду. 

Нагадаємо, Прем’єр-міністр самопроголошеної Косова Рамуш Харадінай закликав не використовувати вбивство одного з лідерів косовських сербів Олівера Івановича в політичних цілях. Відповідну заяву Харадінай зробив у вівторок після екстреного засідання скликаної ним Ради безпеки невизнаної республіки.

Українські Національні Новини

Новини Світу