radi-proponuyut-pokraschiti-zabezpechennya-ukrayintsiv-yakisnoyu-pitnoyu-vodoyu

Раді пропонують покращити забезпечення українців якісною питною водою

 • 13055 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. У парламенті зареєстровано проект закону № 8347 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питної води та питного водопостачання, яким пропонується удосконалити законодавство у сфері питної води та питного водопостачання, з посиланням на сайт ВРУ повідомляє УНН.

Так, прийняття законопроекту обґрунтовується необхідністю надання права підприємствам питного водопостачання розробляти, а органам місцевого самоврядування затверджувати схеми оптимізації роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення; надання права підприємствам питного водопостачання надавати технічні умови на приєднання до систем централізованого водопостачання та/або водовідведення.

"Прийняття проекту закону дозволить забезпечити споживачів якісною та безпечною для здоров’я питною водою, підвищить рівень обслуговування населення у даній сфері. Реалізація запропонованих проектом закону змін дасть змогу суттєво покращити економічний стан підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, запобігти виникненню надзвичайних ситуацій техногенного характеру, забезпечити охорону навколишнього природного середовища", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, постачальник питної води до черкаської школи, де сталося отруєння, працював з порушеннями.

Українські Національні Новини

Політика