radnyky-z-natsbezpeky-u-dosi-obhovoriat-samit-po-ukraini-tsymy-vykhidnymy-bloomberg

Радники з нацбезпеки у Досі обговорять саміт по Україні цими вихідними - Bloomberg

 • 18292 переглядiв

Радники з питань національної безпеки та високопосадовці з усього світу зустрінуться в Досі, Катар, цими вихідними, щоб обговорити плани проведення саміту щодо умов України для врегулювання з росією.

Радники з національної безпеки та високопосадовці з усього світу збираються зустрітися в Досі у Катарі цими вихідними, щоб обговорити плани проведення саміту щодо умов України для врегулювання з росією, з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням, пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

"За словами людей, знайомих із ситуацією, радники з національної безпеки та високопосадовці з усього світу збираються зустрітися в Досі цими вихідними, щоб обговорити плани проведення саміту щодо умов України для врегулювання з росією", - ідеться у повідомленні.

Вказано, що зустріч офіційних осіб "Групи семи" та так званого "Глобального Півдня" є частиною раунду переговорів, які готують ґрунт для саміту високого рівня, який Швейцарія має провести у червні. У деяких із цих зустрічей взяли участь десятки інших країн Перської затоки, "Групи двадцяти" та БРІКС, організації, до якої входять Бразилія та Індія. Невеликі збори відбулися у грудні минулого року.

Список учасників зустрічі у катарській столиці ще не затверджено, повідомили люди, які розмовляли на умовах анонімності. росія не була запрошена, і поки що неясно, чи візьме участь Китай, кажуть люди.

Союзники України вважають присутність Китаю важливою для успіху саміту з огляду на вплив, який, за їхніми словами, Пекін чинить на москву. 

Україна, як зазначається, хоче, щоб принципи українського мирного плану були широко узгоджені на червневому саміті у Швейцарії як попередній крок до будь-яких потенційних переговорів за участю росії. Китай розглядається як ключовий учасник, який надає ваги будь-якій угоді, тому питання про те, чи з'явиться хтось із Пекіна на цій зустрічі, є вирішальним, пише видання.

рф хоче зірвати саміт миру й має конкретний план: Зеленський озвучив інформацію від розвідки24.04.24, 18:37 • [views_0]