radyanska-simvolika-perepalki-ta-slava-putinu-yak-proyshlo-9-travnya-v-odesi

Радянська символіка, перепалки та "Слава Путіну": як пройшло 9 травня в Одесі

 • 62084 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 9 травня. УНН. Масові заходи з нагоди 73-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Одесі відбуваються спокійно. Про це повідомляють у Головному управлінні Нацполіціі в Одеській області, передає УНН.

Так, станом на 12:00 грубих порушень громадського порядку не допущено. Поодинокі словесні перепалки, що виникають між представниками громадських організацій та учасниками заходів, одразу вирішуються на місці за допомогою "поліції діалогу". Пропуск до місць проведення урочистих заходів здійснюється через фільтраційні пункти.

Із самого ранку на Алеї Слави пройшло урочисте офіційне покладання квітів до пам'ятника Невідомому матросу. У церемонії традиційно узяли участь представники влади, духівництво та громадськість. Після чого курсанти Військової та Морської академій пройшлися урочистим маршем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові затримали літнього чоловіка у футболці з написом "СРСР"

А вже об 11:00 від Посту №1 стартувала акція "Безсмертний полк". У ній взяли участь тисячі одеситів. З піснями воєнних років та портретами родичів – учасників Другої світової війни – городяни пройшли по Алеї слави та поклали квіти до Вічного вогню біля пам'ятника Невідомого матроса.

Зазначимо, що перед початком ходи між учасниками акції та їхніми ідеологічними противниками з націоналістичних організацій сталося кілька суперечок. Однак поліція не давала їм перерости в конфлікти. Станом на 13:00 в акції взяли понад 15 тисяч одеситів. В поліції прогнозують, що загалом урочисті заходи зі святкування Дня Перемоги відвідають понад 50 тисяч мешканців міста.

Аби не допустити провокацій та конфліктів, сьогодні порядок в Одесі забезпечують понад тисячу поліцейських і співробітників Національної гвардії України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін очолив "Безсмертний полк" у Москві

Станом на 15:00 з місць проведення масових заходів та прилеглих територій до поліції були запрошені шестеро осіб: відносно двох із них складено адмінпротоколи за ст. 173-3 (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення, двоє відповідатимуть за дрібне хуліганство (ст. 173 КУпАП) та ще з двома проведені роз’яснювальні бесіди щодо неприпустимості агресивної поведінки в громадських місцях.

Також нагадуємо, що у Київському районі Одеси поліцейські зупинили автомобіль BMW з червоним прапором з радянською символікою. За даним фактом розпочато провадження за ч.1 ст.436-1 Кримінального кодексу України.

Крім того, у натовпі були чутні гасла "Слава Путіну". Однак людей, які проголошували такі гасла, провели до відділку поліції для проведення бесіди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани WoW, "Безсмертний полк" та гвинтівка: 9 травня у Києві 

Нагадаємо, у Запоріжжі на жінку склали адміністративний протокол через використання забороненої символіки під час масового заходу в центрі міста. 

Українські Національні Новини

Суспільство