ramshtain-20-holova-pentahonu-vidkryv-zasidannia-i-zapevnyv-v-pidtrymtsi-ukrainy

"Рамштайн-20": голова Пентагону відкрив засідання і запевнив в підтримці України

 • 21110 переглядiв

На зустрічі на авіабазі Рамштайн міністр оборони США Ллойд Остін пообіцяв подальшу військову підтримку Україні, заявивши, що "Сполучені Штати не дозволять Україні зазнати поразки".

Міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні, 19 березня, відкрив 20-е засідання Контактної групи з питань оборони України (у форматі "Рамштайн"), пише УНН.

Деталі

Засідання відбувається на американській військовій базі Рамштайн у Німеччині.

Остін, який здійснює свою першу закордонну поїздку після лікування раку простати, очолює зустріч Контактної групи з оборони України (UDCG), що проводиться на авіабазі Рамштайн у Німеччині, за участю близько 50 союзників, які надають військову підтримку Україні.

На відкритті зустрічі у форматі "Рамштайн" у вівторок голова Пентагону пообіцяв, що США продовжуватимуть підтримувати Україну, навіть якщо Конгрес США залишається в глухому куті щодо фінансування відправки додаткової зброї на фронт, вказує The Washington Post.

"Сполучені Штати не дозволять Україні зазнати невдачі, - сказав Остін, звертаючись до більш ніж 50 керівників оборонних відомств з Європи та всього світу. - Ця коаліція не дозволить Україні зазнати невдачі. І вільний світ не дозволить Україні зазнати невдачі".

У своєму вступному слові Остін сказав, що росія заплатила "приголомшливу ціну" за війну, повторивши оцінки, що щонайменше 315 000 російських військових було вбито або поранено під час війни, яка коштувала до 211 мільярдів доларів.

"Українські війська стикаються з важкими умовами і важкими боями. А мирне населення України терпить постійний шквал російських ракет та іранських безпілотників, - сказав Остін. - Але Україна не відступить. І Сполучені Штати також не будуть".

19.03.24, 12:27 • [views_0]

Юлія Шрамко

Війна