realiti-shou-oglyad-podiy-za-27-bereznya-5-lyutogo

Реаліті-шоу. Огляд подій за 27 лютого – 5 березня

 • 11312 переглядiв

Головним героєм тижня став керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров. Йому вдалося перетворити банальне вручення повістки на справжнє реаліті-шоу, за яким, затамувавши подих, слідкувала вся країна.

Повідомлення про підозру детективи НАБУ вручили Роману Насірову в ніч на 3 березня у лікарні "Феофанія", куди він потрапив нібито з інфарктом міокарда. Як заявили адвокати Насірова, співробітники НАБУ вручили підозру, коли глава ДФС був непритомний. Отже, стверджують захисники, фактично вручення підозри не відбулося. Втім, всі ці заяви не завадили Кабінету міністрів відсторонити Насірова з посади.

Керівника Фіскальної служби звинуватили у "зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". Якщо коротко, то правоохоронці підозрюють, що у 2015-2016 роках голова ДФС надав розстрочку податкових боргів підприємствам нардепа-втікача Олександра Онищенка. Дії Насірова, за оцінкою слідства, нанесли державі збитків у розмірі 2 мільярдів гривень. Саме таку цифру, до речі, суд озвучив, коли призначав розмір застави, яка би дозволила голові ДФС вийти на свободу.

Заставу ніхто не вніс, Насіров тим часом продовжувати бути героєм реаліті. Зранку 4 березня його відвезли з "Феофанії" в Інститут кардіології для перевірки діагнозу. Тамтешні лікарі кардіологічної патології не виявили, проте озвучити якийсь точний діагноз також не змогли. Користувачі соцмереж жартували, що Насіров просто симулює, та пропонували дати йому "Оскар" за відмінну акторську гру. Інші глузували з кількості адвокатів Насірова – з кожним разом їхня кількість росла, що стало ще одним приводом для жартів у соцмережах.

Трохи пізніше змагання у дотепності перетворила на невдоволений гомін: громадськість обурювалася через те, що Насірову надто довго обирають запобіжний захід. Суд мав винести рішення протягом 72 годин з моменту вручення підозри. Проте ввечері 5 березня, коли збігав термін, суд переніс засідання на понеділок, 6 березня. За словами представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, захист Насірова навмисно затягує розгляд справи, щоб минув строк затримання підозрюваного, передбачений законом.

Строк минув у ніч на 6 березня. За словами очевидців, після того, як главі ДФС повідомили, що він вільний, він одразу спробував встати з ліжка та піти. Але Насірова стримали адвокати, які повідомили йому, що ще зарано.

Будівля суду тим часом була заблокована активістами. Вони повідомил, що розходитися вони не збираються і планують залишатися під судом до 9:30 ранку, коли розпочнеться нове засідання.

А ТИМ ЧАСОМ…
…у Львівській області відбувалося інше "реаліті". На жаль, трагічне. У четвер, 2 березня, на шахті "Степова" стався вибух з подальшим обваленням породи. Внаслідок вибуху загинули вісім гірників, ще понад 20 зазнали травм. Станом на суботу, 4 березня, кількість гірників, які перебувають на лікуванні, збільшилася до 23 осіб. У неділю, 5 березня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка повідомив, що загрози їхньому життю немає.

За попередніми даними, причиною вибуху на шахті став спалах повітряно-метанової суміші. За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження. Президент Петро Порошенко доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

Українські Національні Новини

Політика