rechi-amini-okuyevoyi-pokazhut-u-kiyevi-na-vistavtsi-prisvyacheniy-dobrovoltsyam

Речі Аміни Окуєвої покажуть у Києві на виставці, присвяченій добровольцям

 • 10570 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН.  У Національному військово-історичному музеї України 1 червня о 12.00 відбудеться урочисте відкриття виставки, присвяченої українським добровольцям в кавказьких війнах і кавказьким добровольцям у війні за суверенітет і територіальну цілісність України, передає УНН.

"На виставці будуть представлені речі Аміни Окуєвої, героїчної жінки воїна, добровольця, лейтенанта полку особливого призначення "Київ", прес-офіцера Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, яка трагічно загинула 30 жовтня 2017 року за Глевахою від рук російських агресорів", - повідомили організатори.

У повідомленні також зазначено, що виставка відкривається саме 1 червня, в річницю першого замаху на Аміну і її чоловіка, Адама Осмаєва, коли Аміна не тільки допомогла Адаму зупинити кілера, обеззброїла його, поранила і затримала, а й врятувала життя Адама, надавши першу професійну медичну допомогу, як хірург.

Побачити виставку можна буде у Національному військово-історичному музеї України, що на вул. Грушевського, 30/1.

Нагадаємо, у Києві відбулась фотовиставка, присвячена пам'яті Аміни Окуєвої.

Як повідомляв УНН, 30 жовтня близько 20:00 невідомі особи із кущів на автодорозі поблизу залізничної станції Глеваха на Київщині розстріляли автомобіль. Було вбито Аміну Окуєву і поранено у ногу Адама Осмаєва.

Поліція порушила кримінальне провадження за ч.2 ст.115 ККУ та повідомила, що розцінює вбивство як замовне.

Українські Національні Новини

Суспільство