reforma-derzhupravlinnya-spriyatime-stvorennyu-yakisnogo-korpusu-derzhsluzhbi-v-groysman

Реформа держуправління сприятиме створенню якісного корпусу держслужби - В.Гройсман

 • 9158 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. У рамках реформи державного управління в Україні має постати професійний та якісний корпус державної служби. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час стратегічної сесії у форматі світового кафе "Державне управління: перезавантаження", передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

"Коли ми говоримо про те, що ми хочемо мати професійних лікарів, освітян, військо, ми маємо отримати професійний і якісний корпус державної служби", - наголосив В.Гройсман.

Ефективне державне управління має стратегічне значення для України, зазначив Глава Уряду. У кожній сфері життя у країні сьогодні спостерігається інституційна слабкість. Влада втратила довіру до себе через у тому числі свою некомпетентність та байдужість. Ця ситуація має бути змінена, переконаний Глава Уряду.

"Фактично, для кожного громадянина важливо, щоб влада була компетентною і якісною, щоб ми запровадили у державному управлінні абсолютно новий підхід щодо залучення тих людей, які необхідні сьогодні для виконання функцій держави", - зазначив він.

З цією метою з 1 травня 2016 року зі вступом у дію нового закону було розпочато реформу державної служби, нагадав Прем'єр-міністр.

Ефективне врядування також визначено одним з головних пріоритетів Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

"У рамках реформи державного управління потрібно змінювати роботу міністерств, Уряду, в цілому. Також необхідно запроваджувати передові технології, які зроблять владу ефективною, прозорою та швидкою", - наголосив Прем'єр-міністр.

Як повідомляв УНН, В.Гройсман розповів про шляхи покращення інвестиційного клімату в Україні.

 

Українські Національні Новини

Політика