reglamentniy-komitet-prokrivaye-ye-deydeya-vid-slidstva-yu-lutsenko

Регламентний комітет прокриває Є.Дейдея від слідства - Ю.Луценко

 • 5724 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Регламентний комітет фактично покриває незаконне збагачення народного депутата Євгена Дейдея і допомагає йому уникнути необходності перевірки його можливого незаконного збагачення. Таку думку в коментарі журналістам висловив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент УНН.

"Відбувається зговір для прикриття ймовірного незаконного збагачення. Що зробив комітет? Комітет сьогодні явно покриває народного депутата від того, щоб він відповідав на запитання слідчого, або в даному випадку детектива НАБУ...", - сказав Ю.Луценко.

Він зазначив, що якщо є сумніви, що відбулася позика, то детективи мають допитати позичальника, а також влаштувати очну ставку. Проте це неможливо зробити, якщо депутат недоторканний.

"Що треба зробити, щоб встановити розміри незаконного збагачення? Вилучити майно народного депутата і передати його на екпсертизу, але це неможливо зробити, якщо депутат недоторканний", - сказав Ю.Луценко.

За словами Генпрокурора, дружина Є.Дейдея вже 6 разів не з'являлася на запрошення правоохоронних органів, а допитати її неможливо "без зняття недоторканності з помешкання народного депутата".

"І багато інших речей не можна зробити після, з моєї точки зору, ганебного прикриття комітетом свого колеги", - сказав Ю.Луценко.

Він також зазначив, що "ні я, ні слідство наразі не вимагають ні затримання, ні арешту. На це немає жодних підстав щодо пана Дейдея, але є необхідність його зробити таким самим доторканим як і мільйони інших украхнців, котрі мають давати покази, можуть бути обшукані, можуть бути прослуховані, чиє майно може бути взяте під арешт і стати предметом експертизи".

Нагадаємо, народного депутата Євгена Дейдея підозрюють у незаконному збагаченні, про що свідчить різниця між легальними та реальними доходами його родини.

Як повідомляв УНН, 3 липня регламентний комітет почав розгляд подання ГПУ щодо зняття недоторканності з Є.Дейдея.

Українські Національні Новини

Політика