reporteri-bez-kordoniv-situatsiya-u-sviti-zi-svobodoyu-slova-pogirshilas

“Репортери без кордонів”: ситуація у світі зі свободою слова погіршилась

 • 7050 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Ситуація у світі зі свободою слова погіршилась, адже станом на 1 грудня 2016 року щонайменше 348 журналістів перебувають за ґратами у зв’язку з їхньою роботою і це на шість відсотків більше, ніж у попередньому році. Про це повідомили у DW, посилаючись на звіт міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів”, передає УНН.

Зазначається, що більшість журналістів ув'язнено у таких країнах як Туреччина, Китай, Сирія, Єгипет та Іран.

Крім того, у звіті йдеться, що 52 журналісти викрадено в Сирії, Ємені та Іраку, із яких 21 особа перебуває у руках терористів "Ісламської держави".

"Репортери без кордонів" наголошують, що лише у Туреччині за ґратами перебуває більше ста журналістів унаслідок хвилі репресій в країні після невдалої спроби військового перевороту.

У Китаї, за даними правозахисників, в ув'язненні через свою роботу перебувають 103 працівника медіа, у Єгипті - 27, у сирійських в'язницях - 28 журналістів.

Друга частина звіту організації "Репортери без кордонів", присвячена вбивствам журналістів у світі протягом милого року та найнебезпечнішим місцям для їхньої роботи, буде оприлюднена 19 грудня.

Як повідомляв УНН, лише 7% вбивств журналістів розкривається у всьому світі.

Українські Національні Новини

Суспільство