reuters-brytanska-kompaniia-shcho-rozrobliaie-dlia-ukrainy-bezpilotnyky-z-reb

Reuters: британська компанія розробляє для України безпілотники з РЕБ

 • 38848 переглядiв

Британська компанія Evolve Dynamics розробляє для українських військових безпілотники, стійкі до радіоелектронної боротьби, щоб протистояти російській тактиці глушіння.

Британська компанія Evolve Dynamics зосереджується на розробці безпілотників для українських військових, здатних протистояти радіоелектронній боротьбі, повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Електронна боротьба зосереджена на глушенні сигналів атакуючих або розвідувальних дронів шляхом перевантаження їх приймача помилковими частотами, тобто вони не можуть досягти своєї цілі.

Evolve Dynamics виготовляє розвідувальні безпілотники, які вони постачають українським військовим підрозділам разом із запчастинами та оновленнями програмного забезпечення безпосередньо від компанії, що дозволяє їм, де це можливо, самостійно вносити зміни

повідомляє Reuters.

Зараз компанія розробляє "альтернативні алгоритми радіолінії" для обходу радіоелектронної боротьби.

Доповнення

Безпілотники були ключовим інструментом захисту України від війни Росії. У січні президент Володимир Зеленський заявив, що перевершити Росію в операціях безпілотниками є одним із головних пріоритетів у 2024 році.

У лютому Зеленський підписав указ про створення окремого роду Збройних сил України, присвяченого безпілотникам, а в березні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що сім українських професійно-технічних навчальних закладів планують розпочати навчальні програми з керування безпілотниками. 

Атака дронів: у Повітряних силах зафіксували декілька груп ворожих дронів28.03.24, 22:37 • [views_0]