reuters-krayini-velikoyi-simki-budut-razom-borotisya-z-inozemnim-vtruchannyam

Reuters: країни "Великої сімки" будуть разом боротися з іноземним втручанням

 • 9418 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Лідери G7 мають намір активізувати співпрацю для запобігання іноземного втручання в демократичні процеси у їх державах. Про це повідомляє в п’ятницю агентство Reuters з посиланням на проект документа, що перераховує зобов’язання, які мають намір взяти на себе учасники саміту G7 в Канаді за підсумками зустрічі, передає УНН з посиланням на ТАРС.

"Іноземні дійові особи прагнуть підірвати наші демократичні суспільства і інститути, наші електоральні процеси, наш суверенітет і безпеку", - стверджується в проекті документа лідерів G7.

Нагадаємо, представники Євросоюзу на зустрічі країн G7 у Квебеку вважають, що умови, необхідні для повернення Росії до переговорів у такому форматі, ще не досягнуті. Німеччина, Франція, Італія і представники ЄС, за словами Меркель, єдині в думці, що повернення Росії в G7 “можливо тільки при істотному прогресі в рішенні проблем з Україною”. Канцлерка підкреслила, що це було “загальна думка” учасників зустрічі. “Як мені здається, важливо, щоб б ми не погодилися на меншу досягнуто в минулому році”, — уклала Меркель.

Українські Національні Новини

Політика