reuters-na-tli-atak-ukrainskykh-bezpilotnykiv-na-npz-rosiia-hotuietsia-pozychaty-palne-v-inshykh-krain

Reuters: на тлі атак українських безпілотників на НПЗ, росія готується позичати пальне в інших країн

 • 22561 переглядiв

Москва звернулася до Казахстану з проханням створити резерв у 100 000 тонн бензину для постачання в рф на випадок дефіциту палива через атаки українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи.

На тлі атак українських безпілотників на російські НПЗ, москва вже звернулася до Казахстану з проханням бути готовим поставити 100 000 тонн бензину на випадок нестачі пального. Про це пише Reuters з посиланням на джерела в галузі, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що Москва звернулася до Казахстану з проханням створити резервний фонд у розмірі 100 000 тонн бензину, який буде готовий поставити пальне до росії у разі необхідності.

Згідно з даними джерела, угоду про використання резервів для потреб рф вже укладено.

Після атак українських дронів на НПЗ, росія посилює ППО на нафтобазі в тулі - "АТЕШ"08.04.24, 14:39 • [views_0]

Доповнення

Також у виданні зауважили, що 1 березня Москва на пів року запровадила заборону на експорт бензину, щоб запобігти гострому дефіциту палива. Водночас вона не поширюється на очолюваний москвою Євразійський економічний союз, до якого входить Казахстан, а також на деякі країни, наприклад Монголію, з якими росія має міждержавні угоди про поставки палива.

Однак трейдери вважають, що заборону можуть розширити, якщо ситуація в рф погіршиться.

За даними джерел, станом на 5 квітня запаси бензину марки АІ-92 у Казахстані становили 307 700 тонн, а бензину марки АІ-95 – 58 000 тонн. Резерви дизельного палива становили 435 300 тонн, а авіаційного палива – 101 000 тонн.

Нагадаємо

Голова СБУ Василь Малюк заявив, що СБУ провела успішні атаки на російські нафтопереробні заводи, скоротивши експорт нафтопродуктів на третину і перекривши ключове джерело надходжень до військового бюджету рф.

Атака на НПЗ в Татарстані: джерела повідомили, що це операція СБУ та ГУР02.04.24, 12:30 • [views_0]