reuters-sanktsiyi-zmusili-biznesmena-deripasku-pozbutis-trokh-privatnikh-litakiv

Reuters: санкції змусили бізнесмена Дерипаску позбутись трьох приватних літаків

 • 10609 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Російський алюмінієвий магнат Олег Дерипаска повернув три приватні літаки, які він лізингував, бо не може дозволити собі їх аренду через нові санкції США, введені минулого місяця. Про це повідомляє видання Reuters, посилаючись на власників літаків, передає УНН.

Зазначається, що літакам "Gulfstream", якими літам донедавна Дерипаска, віддають перевагу переважно поважні бізнесмени через їх комфортабельність та розкішний інтер’єр. Тепер літаки виставлені на продаж, вартість двох з них наразі становить 29,95 млн. долларів за кожен.

Фірма, що використовується для продажу літаків, повідомила Reuters, що санкції змусили Дерипаску припинити оренду раніше визначеного строку. Повернення суден свідчить, наскільки сильно санкції вплинули на ділову імперію Дерипаски, виходячи за межі прямого впливу на його компанію"Русал", пише видання.

Нагадаємо, Мінфін США на початку квітня доповнив список російських бізнесменів і топ-менеджерів, проти яких введені санкції. У новому санкційному списку 38 російських фізичних і юридичних осіб, у тому числі “Рособоронекспорт”, “Російська фінансова корпорація” і “Русал”.

Як стверджує видання Forbes, мільярдер Олег Дерипаска втратив за один день через нові американські санкції 957 млн доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу