reznikov-pidtrimuye-bilshu-vidkritist-v-oboronnikh-zakupivlyakh

Резніков підтримує більшу відкритість в оборонних закупівлях

 • 971117 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков підтримує ініціативу народних депутатів зробити відкритішими оборонні закупівлі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, у пості за підсумками спілкування з парламентарями, що входять до складу антикорупційного та безпекового комітетів ВР, щодо можливих порушень під час проведення закупівель харчування для військових, пише УНН.

Цитата

«Я підтримую ініціативу народних депутатів зробити частину оборонних закупівель відкритими. Цей підхід повністю відповідає моєму баченню.

Спільно з комітетами ми знайдемо формат, який гарантуватиме безпеку постачальників і збереже чутливу інформацію про ЗСУ. Але водночас зробить закупівлі більш прозорими, а бюджетні кошти – більш доступними для громадського контролю. Тому що кошти платників податків мають працювати на оборону з максимальною ефективністю», - переконаний міністр.

Він наголосив, що війна з російською навалою одночасно передбачає війну з корупцією.

«Бо саме це відрізняє нас від ворога. Тому усі, хто бореться з цим явищем у секторі оборони, у тому числі – з допомогою медіа та громадських інституцій, є союзниками Міноборони. Я так це сприймаю», - зауважив Резніков.

Міністр також наголосив, що, перебуваючи на публічній службі, завжди з повагою ставився до різних форм парламентського контролю.

«Вважаю це ознакою, що Україна – цивілізована держава і рухається у вірному напрямку», - написав він.

Саме тому, за його словами, попри шалений ритм контактів після "Рамштайну", він особисто відвідав засідання парламентських комітетів, аби надати нардепам об’єктивну картину у такому чутливому та важливому питанні, як харчування військових.

Міністр також додав, що сповідує принцип нульової толерантності до корупції.

«Тому для мене було честю вперше взяти участь у засіданні Комітету з питань антикорупційної політики, який надаватиме допомогу Міноборони у формуванні процедур», - написав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони заявив, що протягом 4-5 місяців запровадять систему меню у харчуванні військових. Обіцяє навіть халяльне меню

Українські Національні Новини

Політика