rf-atakuvala-hazovyi-obiekt-na-zakhodi-ukrainy-cherez-nehodu-bez-svitla-ponad-200-mist-i-sil-minenerho

рф атакувала газовий об'єкт на заході України, через негоду без світла понад 200 міст і сіл - Міненерго

 • 30648 переглядiв

Був ворожий ракетний удар по об'єкту газової інфраструктури на заході України, через атаки рф є обмеження електропостачання у двох областях, знеструмлення 212 населених пунктів у п'яти областях через негоду.

В Україні під час ракетної ворожої атаки був обстріляний один з об'єктів газової інфраструктури на заході. Після ворожих атак застосовуються обмеження електроенергії у двох областях, через погіршення погодних умов знеструмлено 212 населених пунктів у 5 регіонах, повідомили у п'ятницю у Міненерго, пише УНН.

Обстріли і знеструмлення

"Під час ракетного ворожого удару був обстріляний один з об’єктів газової інфраструктури у західному регіоні країни. Наслідки з’ясовуються", - зазначили у Міненерго.

"Через пошкодження обладнання НЕК "Укренерго" є мережеві обмеження та відповідно неможливість передати необхідний для споживачів обсяг електроенергії у Харківській області – у регіоні діють графіки погодинних відключень. На Дніпропетровщині після ранкової ворожої атаки застосовуються аварійні відключення. Знято обмеження на споживання електроенергії в Одеській і Хмельницькій областях", - повідомили в відомстві у соцмережах.

Негода

Також зазначається, що "внаслідок несприятливих метеоумов через обрив та пошкодження мереж знеструмлено 212 населених пунктів у Хмельницькій, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій областях та на Прикарпатті".

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - вказали у Міненерго.

Через атаки рф на енергооб'єкти обмеження електрики діють на Криворіжжі та Харківщині, можливі відключення ще в двох регіонах29.03.24, 11:46 • [views_0]