rf-mozhe-vikoristovuvati-ponyattya-istorichni-kordoni-dlya-vipravdovuvannya-agresiyi-proti-bud-kogo-z-susidiv-isw

рф може використовувати поняття "історичні кордони" для виправдовування агресії проти будь-кого з сусідів — ISW

 • 581372 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. В Інституті вивчення війни вважають, що рф може використовувати поняття "історичні кордони" для виправдання агресії практично проти будь-якої країни, яка межує з нею, передає УНН.

Деталі

За інформацією ISW, президент росії володимир путін знову почав використовувати свій імперіалістичний наратив про те, що росія бореться за свої "історичні кордони". Про це путін сказав на концерті  у "Лужниках" 22 лютого на честь Дня захисника Вітчизни. Також він говорив про це перед повномасштабним вторгненням в Україну 24 лютого 2022 року.

путін у своїй чотирьох хвилинній промові на концерті заявив, що в цей час "точиться битва за історичні рубежі [Росії], за [російський] народ".

Раніше, російський диктатор назвав прилеглі до рф території "[російською] історичною землею", наприклад, коли оголошував про повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Поняття "історичні кордони" росії може бути використане для виправдання агресії практично проти будь-якого з сусідів рф. А також Молдови та держав Центральної Азії. Вони не мають спільного кордону з росією, проте всі вони містять території, які колись належали або Радянському Союзу або в Російській імперії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві навпроти стадіону "Лужники", де сьогодні виступав путін, помітили комплекс ППО "Панцир"

Українські Національні Новини

Війна