rf-oholosylo-vymohu-do-ukrainy-pro-aresht-holovy-sbu-vasylia-maliuka

рф оголосило вимогу до України про арешт голови СБУ Василя Малюка

 • 53263 переглядiв

росія вимагає від України заарештувати голову Служби безпеки України Василя Малюка, звинувачуючи його у відповідальності за терористичні атаки в росії, в тому числі за теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холі".

Міністерство закордонних справ росії вимагає від України арешту винних у терактах на території росії. Згідно із заявою закордонного відомства країни-агресора, очільник Служби безпеки України Василь Малюк начебто відповідальний за теракт у підмосковному "Crocus City Hall".

Відповідно до цього, рф вимагає, щоб Україна заарештувала очільника СБУ. Про це передає УНН із посиланням на пресслужбу мзс рф.

МЗС Росії передав владі України вимоги в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом (МКББТТ) і Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму (МКБФТ) про негайний арешт і видачу всіх причетних до цих терактів осіб. 

– ідеться у повідомленні.

міністерство закордонних справ РФ зазначає, що теракт у Красногорську, в "Крокус Сіті Хол", начебто має українській слід:

Кривавий терористичний акт, що був скоєний 22 березня в м. Красногорську та шокував увесь світ, - далеко не перша терористична атака проти нашої країни за останній час. Проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують, що сліди всіх цих злочинів ведуть на Україну

- інформує російське відомство. 

Також у дописі згадуються події, що пов’язані з вбивством дар'ї дугіної, російської активістки, дочки філософа олександра дугіна, воєнкора татарського, поранення письменника прилєпіна.

Інші варварські теракти із застосуванням вибухових пристроїв коштували життя журналістам Д. А. Дугіній і М. Ю. Фоміну (В. Татарському), призвели до тяжкого поранення письменника Є. М. Прилєпіна та смерті його водія О. І. Шубіна, загибелі п'ятьох осіб унаслідок підриву Кримського моста, поранень 42 осіб під час вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі. Вбивствами і каліцтвами мирних громадян, зокрема дітей, супроводжувалися рейди терористичної організації "Російський добровольчий корпус" (РДК).

– йдеться у публікації мзс рф

Нагадаємо

Голова Служби безпеки України Василь Малюк був заочно "заарештований" російським судом на два місяці за звинуваченням у теракті. Малюк заявив, що його цікавить лише один суд - на путіним.

31.03.24, 20:21 • [views_0]