rf-poshyriuie-feik-pro-testuvannia-preparativ-na-mariupoltsiakh-dlia-zakhidnykh-farmkompanii

рф поширює фейк про тестування препаратів на маріупольцях для західних фармкомпаній

 • 31403 переглядiв

кремлівське псевдоЗМІ поширює "новину" про тестування ревматологічних лікарських засобів на жителях Маріуполя для західних компаній у 2008-2016 роках.

У рф поширюють фейк про випробовування на маріупольцях препаратів у інтересах західних компаній у 2008-2016 роках. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

Деталі

кремлівське псевдоЗМІ розповсюдило непідтверджену і неправдиву інформацію про те, що на пацієнтах лікарні №7 у Маріуполі випробовували ревматологічні лікарські засоби для західних фармкомпаній протягом 2008-2016 років.

Розповідь базується на документах, які були "знайдені на місці відбудови лікарні".

Однак жодних доказів чи підтверджень цієї історії не було представлено. Пропагандисти не мають ніяких конкретних даних, а посилання на "робітників, які знайшли документи з тестами", виглядає сумнівно та необґрунтовано.

Додатковий пошук інформації про "дослідження препаратів на пацієнтах маріупольських лікарень" у відкритих джерелах також не дав результату.

В Україні не фіксувалися випадки проведення досліджень на людях, відтак ця інформація є очевидним фейком.

Додамо

Цей поширений фейк є лише частиною кремлівського наративу, спрямованого на дискредитацію України та створення штучних загроз, таких як "американські біолабораторії", "вирощення бойових комарів" та "тестування невідомих речовин фондами Гейтса чи Сороса".

рф поширює фейк про роздачу м'ясорубок родичам загиблих захисників Авдіївки18.02.24, 02:54 • [views_0]