rf-shchodnia-namahaietsia-dyskredytuvaty-ukrainu-i-mozhe-vykorystaty-zvit-derzhdepu-pro-prava-liudyny-lubinets

рф щодня намагається дискредитувати Україну і може використати звіт Держдепу про права людини – Лубінець

 • 23734 переглядiв

росія може спробувати маніпулювати Доповіддю Державного департаменту США про права людини в Україні за 2023 рік з метою дискредитації України, тому світ має бути готовим протистояти інформаційним атакам Росії, попереджає Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Державний департамент США оприлюднив доповідь про дотримання прав людини за 2023 рік в Україні.  Уповноважений Верховної Ради України з прав людини застерігає, що росія може використати звіт для маніпуляцій, відповідно світ має бути готовим до того, як протидіяти інформаційним атакам країни-окупанта, передає УНН із посиланням на пресслужбу Омбудсмана. 

Деталі

Державний департамент США оприлюднив доповідь про дотримання прав людини за 2023 рік в Україні, в якому перераховується низка проблемних питань, у документі висвітлені й порушення росією прав людини в Україні, зокрема на ТОТ.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець наголосив, що агресія РФ проти України має гібридний характер, щодня ворог запускає пропагандистські наративи та інформаційно-психологічні операції, які мають на меті дискредитувати Україну в очах партнерів, дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави.

Права людини – це теж одна з тем, яку ворог використовує у своїй "грі". РФ навіть цей звіт може використати для маніпуляцій

- підкреслив Лубінець.

За його словами, світ має бути готовим до того, як протидіяти інформаційним атакам.

Доповнення

Також Омбудсман звернув увагу на декілька важливих пунктів доповіді Держдепа:

Україна відстоює свою незалежність, наші громадяни кожного дня стоять на захисті держави; росія же кожного дня порушує права людини, зокрема основоположні — на життя та безпеку.

Захист прав людини в умовах агресії рф – це виклик не лише України, а й всього світу. росія веде війну не тільки проти нашої держави, але й загалом проти всього цивілізованого світу та демократичних цінностей.

"Україна не заперечує проблем, які є на сьогодні, навпаки – ми працюємо над тим, щоб їх подолати і закликаємо партнерів допомогти нам у цьому" - зазначив Лубінець

Нагадаємо

Катар виступає посередником у поверненні українських дітей та переговорах з росією, повідомив омбудсмен України Дмитро Лубінець, а також наголосив - жодних прямих переговорів із москвою не було.