rf-stverdzhuie-shcho-znaishla-zviazok-mizh-strilianynoiu-v-krokusi-ta-viinoiu-v-ukraini-v-telefoni-odnoho-z-pidozriuvanykh

рф стверджує, що знайшла "зв'язок" між стріляниною в "Крокусі" та війною в Україні в телефоні одного з підозрюваних

 • 27470 переглядiв

росія стверджує, що знайшла проукраїнські матеріали в телефоні одного з підозрюваних у стрілянині в "Крокусі", які нібито пов'язують напад з війною в Україні, незважаючи на те, що відповідальність за нього взяла на себе ІДІЛ.

Російські слідчі стверджують, що нібито знайшли проукраїнські дані в телефоні одного з підозрюваних у нападі на "Крокус" під москвою. кремль має намір звинуватити Київ у стрілянині, незважаючи на заяву ІДІЛ, яка взяла на себе відповідальність за напад, пише The Guardian, передає УНН

Деталі

Російські слідчі в п'ятницю заявили, що в телефоні одного з нападників, які влаштували стрілянину концертному залі, начебто були "проукраїнські матеріали". Дані з телефону начебто засвідчують, що один із підозрюваних шукав фотографії Крокус Сіті Холу і відправляв їх іншим.

У повідомленні російських слідчих йдеться, що підозрюваний "підтвердив усе це у своїх свідченнях". Однак експерти з прав людини попередили, що до будь-яких заяв або зізнань підозрюваних слід ставитися скептично, з огляду на те, що, судячи з поширених відео та фотографій їхніх допитів, ці люди неодноразово зазнавали тортур.

Слідчий комітет росії також заявив, що виявив на тому самому телефоні фотографії, на яких люди в камуфляжі буцімто тримають український прапор на тлі зруйнованих будівель.

"Ці дані можуть вказувати на зв'язок між нападом" і війною в Україні, йдеться в повідомленні.

Доповнення 

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляли, що після нападу на "Крокус Сіті Хол" російська влада посилить риторику про ймовірні західні та українські загрози, щоб отримати більшу внутрішню підтримку війни в Україні.

Керівник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов заявив, що росія заздалегідь знала про підготовку терористичної операції на її території.